Streptoguard

КАКВО Е STREPTOGUARD?

STREPTOGUARD представлява таблетка за смучене, която повлиява благоприятно здравето и функцията на гърлото, сливиците, дихателните пътища, лигавицата на устната кухина. Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. Подпомага усещането за комфорт в гърлото, дихателните пътища и устната кухина.

Всяка таблетка STREPTOGUARD съдържа:

  • 5 mg – Йонизиран цинк,
  • 2 mg – PWEтм-MD воден екстракт от бразилски прополис,
  • 10 mg – Хиалуронова киселина,
  • 20 mg – Витамин С.

STREPTOGUARD е хранителна добавка.

 

КАКВО Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕМ ЗА БОЛКИТЕ В ГЪРЛОТО?

Най-често болките в гърлото са причинени от възпалителното заболяване, наречено фарингит, като почти всеки човек се разболява от него поне веднъж годишно.

Три са основните причинители, които предизвикват възпаление на гърлото – вируси, бактерии и неинфекциозни фактори – механични, химични, термични дразнители, стомашен рефлукс и алергии. Най-честият причинител обаче са вирусите. Поради тази причина, необоснованата употреба на антибиотични препарати е погрешна и вредна за организма.

Ако е налице възпаление на гласните струни, говорим за ларингит. Причинителите обикновено са същите като при фарингит, но може да е резултат и от пренапрягане на гласа. Най-често ларингитът се съпровожда от загуба на гласа, дрезгав глас, суха мъчителна кашлица и сухо гърло. Много често възпалителният процес може да обхване едновременно ларинкса и фаринкса.

Едно от най-често употребяваните средства за гърло са таблетките за смучене.

Към настоящия момент има разработени множество препарати, които са с разнообразни механизми на действие, състав и дозировка на активните вещества.

Някои от тях имат изразен локален противовирусен ефект и съдържат различни противовирусни агенти като йонизиран цинк, природни и синтетични молекули. В други се съдържат антибактериали агенти, както с природен произход, като напр. прополис, така и изкуствено създадени активни вещества. Локалният им ефект срещу причинителите на възпалението допринася за по-бързото облекчаване на симптомите (болка, оток, дразнене и др.) и подпомагат по-бързото овладяване на инфекцията, която ги предизвиква.

Таблетките за смучене имат за цел да облекчат и един от най-дразнещите симптоми - сухотата в гърлото. Този проблем се решава най-често с класически подсладител, като захар или с по-модерни средства, като хиалуроновата киселина.

Средствата със синергично действащи съставки осигуряват висока ефективност в симптоматичното овладяване на инфекциите на гърлото, в резултат на което симптомите се облекчават по-бързо, траят по-кратко време, а излекуването е по-бързо.

 

МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ НА STREPTOGUARD

Цинкът допринася за нормалната функция на имунната система, за защита на клетките от оксидативен стрес и участва в процеса на тяхното делене. За да окаже своя позитивен ефект, цинкът трябва да е в йонизирано състояние. Цинковият ацетат, използван в Стрептогард, се йонизира на 100% в устната кухина. Формите (солите) на цинка, които се йонизират частично, нямат гореописания ефект в допустимите дози.

PWEтм-MD е воден екстракт от бразилски прополис, стандартизиран  по органични ароматни киселини. Получен е чрез уникален Green Extractionтм метод само с вода, без химически разтворители, който осигурява висока концентрация на биологично-активните вещества, отлична разтворимост и бионаличност, както и изключителна чистота и липса на нежелани примеси и пчелен восък. Бразилският прополис притежава специфичен състав, характерен само за този регион на света, и се отличава с високото съдържание на органични ароматни киселини и специфичен фенолен профил, които имат клинично доказан позитивен ефект върху здравето на гърлото, сливиците, дихателните пътища и лигавицата на устната кухина и синусите.

Хиалуроновата киселина е молекула с важни биологични функции, която естествено се съдържа в човешкото тяло. Тя притежава способността да привлича и задържа голямо количество вода, затова се счита, че е отговорна за водното съдържание на някои от тъканите на организма и представлява естествен овлажняващ агент. Когато се приеме под форма на таблетка за смучене, хиалуроновата киселина образува покривен филм върху лигавицата на гърлото и устната кухина, и оказва ползотворен ефект върху усещането за комфорт.

Витамин С оказва силна антиоксидантна защита в устната кухина и гърлото. Подпомага и укрепва нормалната функция на имунната система. Допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора.

 

КОГА И КАК СЕ ПРИЕМА STREPTOGUARD?

STREPTOGUARD е таблетка за смучене. Препоръчва се приемът на STREPTOGUARD да започне при първите признаци за неговата необходимост.

При възрастни и деца над 4 годишна възраст STREPTOGUARD се приема по 1 таблетка през два часа до постигане на желания ефект. Таблетките се оставят в устата до пълното им разтваряне. Да не се дъвчат или поглъщат цели. Приемат се между храненията. След прием на таблетката се препоръчва да не се консумират храна и напитки в продължение на поне половин час.

 

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА STREPTOGUARD?

Не е подходящ за хора с диабет.

Таблетките не са подходящи за деца под 4 годишна възраст поради риск от задавяне.

Не приемайте STREPTOGUARD, ако някога сте получавали алергична реакция към някоя от съставките на  продукта.

 

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА STREPTOGUARD?

В редки случаи приемът на STREPTOGUARD може да промени временно усещането за вкус в устата. След преустановяване на неговия прием, вкусът в устата се нормализира.

STREPTOGUARD може да бъде приеман както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с Вашия лекар.

STREPTOGUARD е подходящ за прием от бременни и кърмещи жени.

 

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте STREPTOGUARD в оригиналната опаковка при температура до 25°С, на места недостъпни за деца.

Не използвайте препарата след изтичане на годността му, или ако целостта на опаковката е нарушена.

STREPTOGUARD се предлага с приятен вкус на лимон.