Reverta

КАКВО Е REVERTA И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

REVERTA (РЕВЕРТА) е съвременен препарат, комбинация от седем клинично доказани съставки, която оказва благоприятен ефект върху здравето на простатата и подпомага нормалното функциониране на пикочно-половата система на мъжете.

Всяка таблетка REVERTA съдържа:

  • 50 mg - стандартизиран екстракт от Pygeum africanum;
  • 190 mg - стандартизиран поленов екстракт Graminex G63;
  • 160 mg - стандартизиран екстракт от Saw palmetto;
  • 180 mg - стандартизиран екстракт от Urtica dioica;
  • 7,5 mg ‒ ликопен;
  • 5 mg ‒ цинк;
  • 50 µg ‒ селен.

Reverta е хранителна добавка.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОСТАТАТА?

Простатата е важна част от мъжката пикочно-полова система и представлява жлеза с формата на кестен, която произвежда специален секрет, участващ в състава на семенната течност. Тя е разположена в основата на пикочния мехур и през нея преминава пикочния канал, затова нейната форма и обем имат важно значение за процеса на уриниране.  С напредването на възрастта, простатата претърпява значителни промени - при децата тя е малко тяло, предимно от мускулна тъкан, което постепенно нараства докато достигне обем от 20-30 мл. Обикновенно това става до двадесетата годишнина на мъжа, когато простатата спира да расте. След петдесетгодишна възраст при някои мъже простатата започва отново да нараства следствие на процес, наречен доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП).

ДХП представлява доброкачествено разрастване на тъканта на простатата, при което се увеличава нейния обем. Успоредно с разрастването, в простатната тъкан се образуват възли, които променят формата ѝ. Поради специфичното си разположение, при уголемяването си тя притиска и стеснява пикочния канал, което води до затруднения в уринирането.

Причините за ДХП не са напълно изяснени. Счита се, че отключващи фактори са хроничното възпаление, промяната в баланса на половите хормони и др.

Симптомите на ДХП включват затруднено уриниране, изтъняване на струята, чувство за недоизпразване на пикочния мехур, учестено уриниране през нощта, внезапни позиви за уриниране в някои случаи придружени с изпускане.

С прогресията на ДХП, качеството на живот на мъже, страдащи от увеличена простата, постепенно се влошава, затова здравето на простатата е от изключителна важност.

КАК ДЕЙСТВА REVERTA?

Активните вещества в състава на REVERTA действат синергично за поддържане на обема на простатата в нормални физиологични граници и оказват благоприятен ефект върху здравето и нормалното функциониране на пикочно-половата система на мъжете.

Стандартизираният екстракт от Pygeum africanum поддържа естествената еластичност на простатата и съдейства за запазване на физиологичния тонус на гладката ѝ мускулатура. Поддържа в нормални физиологични граници размера на простатата и оказва благоприятен ефект върху фертилитета и сексуалната функция на мъжа.

Стандартизираният поленов екстракт Graminex G63 поддържа нивата на ензимите и арахидоновата киселина в нормални физиологични стойности и оказва благоприятен ефект върху обема и функционирането на простатата.

Стандартизираният екстракт от Saw palmetto въздейства благоприятно върху физиологичните процеси, свързани с акта на уриниране, особено нощем, и допринася за комфорта по време на сън. 

Стандартизираният екстракт от Urtica dioica поддържа естествения хормонален баланс в простатната тъкан, което създава благоприятни условия за поддържане на размера на простатата във физиологични граници. Заедно с това оказва позитивен ефект върху либидото, еректилната способност и сексуалната функция.

Ликопенът има мощна антиоксидантна активност и контролира растежните фактори в простатата, оказвайки благоприятен ефект върху нейното здраве.

Цинкът е важна съставка на простатната течност. Установено е, че нормалните простатни епителни клетки натрупват значително по-високи нива на цинк спрямо другите клетки. Високите нива на цинк допринасят за нормалното им делене и поддържат техния нормален жизнен цикъл.

Селенът е основен структурен елемент на антиоксидантните ензими в простатата, които неутрализират свободните радикали и оказват благоприятно влияние върху нейното здраве. Селенът играе и важна роля в жизнения цикъл на сперматозоидите и основателно се счита, че е ключов фактор за поддържане на нормалния фертилитет и либидо на мъжа.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА REVERTA?

В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте REVERTA по следната схема:

    ДНЕВНА ДОЗА     ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ  
   

2 таблетки еднократно, вечер след хранене

   

180 дни

      
 

 

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА REVERTA?

Не вземайте REVERTA ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката. REVERTA не трябва да се приема от бременни, кърмещи жени и деца.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА REVERTA?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

REVERTA може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

Стандартизираният поленов екстракт Graminex G63 е с намален риск от алергични реакции, благодарение на специалната технология на приготвянето му, която елиминира алергените от обвивката на полена.

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте REVERTA в оригиналната опаковка при стайна температура и на места, недостъпни за деца.

Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.