Novarix Hemo

КАКВО Е NOVARIX HEMO И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН? 

NOVARIX HEMO (НОВАРИКС ХЕМО) е препарат, който поддържа здравето и осигурява вещества от ключово значение за физиологичното възстановяване на структурата, тонуса и състоянието на перианалните кръвоносни съдове. Подпомага усещането за комфорт в областта на ануса и ректума.

 

СЪСТАВ:

Всяка таблетка NOVARIX HEMO съдържа:

·         500 mg микронизирана пречистена флавоноидна фракция, състояща се от 90% (450 mg) диосмин и 10% (50 mg) флавоноиди, представени като хесперидин;

·         100 mg хидролизиран колаген тип III;

·         25 mg хиалуронова киселина.

Novarix Hemo е хранителна добавка.

 

КАК ДЕЙСТВАТ СЪСТАВКИТЕ НА NOVARIX HEMO?

NOVARIX HEMO влияе благоприятно върху здравето и състоянието на перианалните кръвоносни съдове. Подпомага усещането за комфорт в областта на ануса и ректума.

  • Колаген тип III

В организма на човека има над 20 вида колаген, които изпълняват различни функции в отделните части на тялото. В кръвоносните съдове най-важна роля има колаген тип III. Нишките на колаген тип III изграждат фина мрежа в стената на кръвоносните съдове, която поддържа тяхната форма, структура и обем. Здравината на колагеновата мрежа определя и здравината на съдовата стена. След 30-тата година от живота на човека, в резултат на процесите на стареене, естествената продукция на колаген намалява. Допълнителният прием на колаген тип III осигурява на организма възможност да поддържа стените на перианалните кръвоносни съдове здрави.

  • Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е молекула с важни биологични функции, която се съдържа в съединителните тъкани, а с възрастта нейния естествен синтез от организма намалява. Приемът на хиалуронова киселина подпомага възстановяването на тъканите, които я съдържат и има ползотворен ефект върху усещането за комфорт в перианалната зона - без парене и сърбеж.

  • Микронизирана пречистена флавоноидна фракция (състояща се от диосмин: 90% и флавоноиди, представени като хесперидин: 10%) Флавоноидите са мощни антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждащото действие на свободните радикали и други стресиращи фактори на средата, в която се намират. Флавоноидите в NOVARIX HEMO са пречистени и микронизирани, което допринася за по-бързото им усвояване и по-високата им бионаличност в кръвоносната система. Когато попаднат в кръвообращението, флавоноидите оказват своето благоприятно въздействие върху съдовия епител, съдовата стена и венозните клапи.

KАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА NOVARIX HEMO?

В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте NOVARIX HEMO в доза 3 пъти по 2 таблетки на ден, след хранене в продължение на 3 - 10 дни. Схемата на прием може да се повтаря докато е необходимо.

КАКВО ДА КАЖА НА МОЯ ЛЕКАР ПРЕДИ ДА ВЗЕМА NOVARIX HEMO?

Уведомете Вашия лекар, в случай, че приемате:

- аспирин или анти-коагуланти;

- метронидазолови препарати.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА NOVARIX HEMO?

NOVARIX HEMO не се препоръчва при свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА NOVARIX HEMO?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

NOVARIX HEMO може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте NOVARIX HEMO в оригиналната опаковка при температура до 25°С, на места недостъпни за деца.

Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.