Neorosal M

КАКВО Е NEOROSAL M

NEOROSAL M (НЕОРОЗАЛ М) е препарат, който съдържа 10 mg витамин В2 (рибофлавин). Таблетките са опаковани в блистери с непрозрачно млечно-бяло PVC фолио, поради силната фоточувствителност на продукта.

Neorosal M е хранителна добавка.

KAK ДЕЙСТВA NEOROSAL M

Неорозал М - кожаNEOROSAL M доставя на организма витамин В2 (рибофлавин), който играе ключова роля в обмяната на веществата и енергията в човешкия организъм. Витамин В2 е част от ензимна система, която отговаря за разграждането и усвояването на въглехидратите и аминокиселините и има изключително важна роля за растежа на тялото, тъканите и клетките.

Витамин В2 е особено важен за кожата и лигавиците, тъй като техните клетки се размножават и растат през целия живот. Кожата на лицето и лигавиците на устната кухина и очите са особено чувствителни към липсата на витамин В2 затова и неговия недостиг засяга главно тези участъци.

Витамин В2 изпълнява следните функции в човешкия организъм:

  • Поддържа кожата и лигавиците здрави и еластични;
  • Действа благоприятно на зрението и облекчава умората на очите;
  • Подпомага изграждането на връзки между влакната в кожата, като по този начин я поддържа здрава и еластична.
  • Поддържа себорейната секреция във физиологични норми, което допринася за здрава и чиста кожа.
  • Предпазва кожата от оксидативен стрес
  • Участва в образуването на естествения филм на кожата, който я защитава от ултравиолетовата радиация.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА NEOROSAL M

Не вземайте NEOROSAL M ако някога сте получавали алергична реакция към витамин В2 (рибофлавин) или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА NEOROSAL M

Рибофлавинът (витамин В2) е водноразтворим и не се задържа в организма, затова той не е токсичен при прием през устата. Витамин В2 не се разтваря лесно в стомашно-чревния тракт, затова не може да се усвои в големи количества при преминаването му през стомаха и червта. Дори приемането на високи дози витамин В2 в продължение на месеци (над 3 месеца) не води до поява и на минимални странични ефекти. Излишните количества рибофлавин се отделят от бъбреците в непроменен вид чрез урината.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА NEOROSAL Mнеорозал М - допълнителна информация

Обикновено NEORОSAL M се приема веднъж дневно в дози, зависимост от индивидуалните потребности.

В случай, че вашия лекар не е препоръчал друго, се приема по 1 таблетка веднъж дневно.

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте препарата при стайна температура, на сухо място без пряк достъп на слънчева светлина, недостъпно за деца. Съхранявайте NEOROSAL M в оригиналната опаковка. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката му е нарушена.