Neolipidra Forte

КАКВО Е NEOLIPIDRA FORTE

NEOLIPIDRA FORTE е биотехнологичен продукт, получен при ферментацията на дрождата Monascus purpureus върху влажен ориз. Биологично активните вещества в състава на NEOLIPIDRA FORTE са: 14 различни монаколина- инхибитори на HMG-CoA редуктазата, стероли, изофлавони, моно- и полиненаситени мастни киселини, ненаситени мастни киселини, пигменти.

Всяка таблетка NEOLIPIDRA FORTE (НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ) съдържа 240 милиграма високо концентриран еднопроцентен 1% eкстракт от метаболитите на дрождата Monascus purpureus.

Neolipidra Forte е хранителна добавка.

KAK ДЕЙСТВA NEOLIPIDRA FORTE

KAK ДЕЙСТВA NEOLIPIDRA FORTE
1. Стена на нормален кръвоносен съд
2. Атеросклеротична плака
3. Запушване на кръвоносен съд с тромб

Основните биологично-активни вещества в NEOLIPIDRA FORTE са 14 монаколина, Те подкрепят чернодробната функция и влияят благоприятно на липидния профил и нивата на холестерол в кръвта. Останалите биологично активни вещества на препарата подсилват действието на монаколините.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ХОЛЕСТЕРОЛА?

Холестерола е вид мазнина в кръвта. Холестерола в кръвта  идва от два източника. По–голямата част от холестерола се произвежда в черния дроб. Другият източник на холестерол е храната. Общия холестерол в организма се състои от LDL и HDL холестерол.

LDL холестерола се нарича „лош“ холестерол, защото може да се отложи по стените на кръвоносните съдове и да образува ате­росклеротични плаки. С течение на времето плаките нарастват и стесняват кръвоносните съдове и най–вече артериите. Това стеснение затруднява или блокира напълно доставката на кръв до жизненоважни органи като сърце, мозък и др.

HDL холестерола се нарича „добър“ холестерол, защото той възпрепятства „лошия“ холестерол да се отложи в стените на кръвоносните съдове.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА NEOLIPIDRA FORTE

Не се препоръчва приема на NEOLIPIDRA FORTE в случаите на:

- Свръхчувствителност към някоя от съставките на таблетката, както и известна свръхчувствителност към дрожди. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитате някои от тези симптоми.

- Бременност, планиране на бременност или кърмене.

КАКВО ТРЯБВА ДА КАЖА НА МОЯ ЛЕКАР ПРЕДИ ДА ВЗЕМА NEOLIPIDRA FORTE

Уведомете вашия лекар ако:

 • Приемате някои от следните медикаменти
  Циклоспорин
  Нефазодон

  Противогъбичкови средства
  итраконазол, кетоконазол

  Фибрати
  гемфиброзил, безафибрат, фенофибрат

  Антибиотици
  еритромицин, кларитромицин
  Кумаринови антикоагуланти
  ХИВ протеазни инхибитори

  Антиаритмични средства
  амиодарон, верапамил, пропранолол
  Дигоксин

  Хипогликемични средства
  глипизид, хлорпропамид.
  Големи количества сок от грейпфрут (> 1.14 литра дневно)
 • Боледувате от сериозна инфекция
 • Имате трансплантиран орган
 • Скоро ви е била извършена хирургическа операция
 • Употребявате големи количества алкохол

 

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА NEOLIPIDRA FORTE

В препоръчаните дози не се наблюдават странични ефекти от употребата на препарата. При предозиране е възможно да се наблюдават преходни стомашно-чревни симптоми като парене зад гръдната кост (рефлукс), сухота в устата, подуване на стомаха, газове и повръщане. При нормализиране на дозата тези симптоми бързо изчезват. NEOLIPIDRA FORTE като цяло се понася добре, нежеланите странични реакции най-често са леки и бързо преходни.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА NEOLIPIDRA FORTE

Дозата на NEOLIPIDRA FORTE се определя според телесното тегло, състоянието и индивидуалните потребности на човека.

 • NEOLIPIDRA FORTE се приема в доза 2 таблетки еднократно вечер.

 • Оценката на ефективността от приема на NEOLIPIDRA FORTE трябва да се извърши не по-рано от 8 седмици след началото на приема

 • При необходимост, дневната доза на NEOLIPIDRA FORTE може да се увеличи, като освен вечерния прием, се добавят 1 или 2 таблетки сутрин.

 • Дневната доза не бива да надвишава 4 таблетки NEOLIPIDRA FORTE!

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте препарата при стайна температура на места недостъпни за деца. Съхранявайте NEOLIPIDRA FORTE в оригиналната опаковка. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката му е нарушена.