Cystostop SR


  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЦИСТИТЪТ?

Циститът е възпаление на пикочния мехур, което се среща по-често при жените в сравнение с мъжете.

Най-честият причинител на цистита е бактерията E. coli. Рискови фактори за неговата поява са задържането на урина в пикочния мехур, катетеризация, бременност, възпаление на половите органи, използването на спермициди, сексуален акт, хормонални промени, климакс, бъбречно-каменна болест, бактериална инфекция на простатата, увеличена простата при мъжете и други състояния, пречещи на пълното изпразване на пикочния мехур или действащи като източник на инфекция.     

Симптомите на цистита са лесни за разпознаване и започват с дискомфорт при уриниране. След това, позивите за уриниране стават чести, неефективни и мъчителни, придружени с болка и парене. Цветът и мирисът на урината може да се променят, а понякога в нея има дори кръв.     

Закъснялата диагноза или неправилното лечение с неподходящи антибиотици могат да доведат до хроничен, повтарящ се цистит- изключително мъчително състояние, което се лекува много трудно.

При правилна и своевременна диагноза, адекватно лечение и профилактика, циститът е лечим и неговите повторни появи успешно могат да бъдат избегнати.

 

КАКВО Е CYSTOSTOP SR

CYSTOSTOP SR е усъвършенстван препарат с удължено освобождаване на съставките. Оказва бърз благоприятен ефект върху здравето на пикочните пътища (пикочен мехур, пикочен канал, уретери) и бъбреците.

Таблетките на CYSTOSTOP SR са произведени по иновативна технология, позволяваща удължено, постепенно освобождаване на съставките на препарата. Това осигурява постоянни адекватни концентрации на активните вещества в организма, по-висока ефективност и улеснен прием на препарата.

 

СЪСТАВ

Всяка таблетка CYSTOSTOP SR съдържа:

  • D–Маноза 500 mg
  • BetaVac™ 50 mg (запазена комбинация от стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка- Vaccinum macrocarpon и стандартизиран сух екстракт от брезови листа- Betulla spp., съдържаща проантоцианидини тип А и В, 3,5,7,3',4'-пента-хидрокси-флавон; 3,7,3',4' –тетра-хидрокси-флавон и епикатехин – (4β->6) – епикатехин – (4β->8, 2β->O->7) – епикатехин.)

CYSTOSTOP SR е хранителна добавка.

КАК ДЕЙСТВА CYSTOSTOP SR И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

CYSTOSTOP SR (ЦИСТОСТОП SR) оказва бърз благоприятен ефект върху здравето на пикочните пътища и бъбреците, като поддържа урината в нейните физиологични нива на чистота от бактерии.

D-манозата се излъчва непроменена в урината до 90 минути след прием. Там тя оказва своят бърз, благоприятен ефект, като подпомага изчистването на пикочните пътища с акта на уринирането. Само два часа след прием на D-маноза, в организма остават едва около 10% от нея, което налага нейното често приемане (обикновено през 2 часа). Таблетките с удължено освобождаване на CYSTOSTOP SR осигуряват постепенно отделяне на D-маноза в организма и нейната оптимална концентрация в урината. Благодарение на това, ефектът от D-манозата е още по-добър, а приемът на препарата е значително улеснен, като е намален до 3 пъти на ден.

Патентованата комбинация BetaVac™ се състои от специално създадена комбинация на екстракти от брезови листа и американска червена боровинка. Екстрактът от червена американска боровинка, съдържа биологично-активните вещества - проантоцианидини, които се излъчват в урината, където подпомагат благоприятното действие на D-манозата. Проантоцианидините и D-манозата взаимно усилват действието си, и ефектът от тяхното съвместно приложение е значително по-добър от самостоятелното им използване. Другите биологично-активни вещества в BetaVac™ подкрепят действието на D-манозата и проантоцианидините, като подпомагат естественото образуване на урина и изчистването на пикочните пътища с акта на уриниране.

Ефектът на CYSTOSTOP SR е бърз и се усеща още в първите часове след приемането на препарата.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА CYSTOSTOP SR?

Досега не са известни противопоказания за прием на ЦИСТОСТОП SR.

 

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА CYSTOSTOP SR?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане за продължителен период от време. CYSTOSTOP SR може да се прилага по време на бременност и кърмене, както ипри хора с диабет.

Подходящ е и за деца над 6 годишна възраст, като дозата се определя от лекуващия лекар, според теглото на детето.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА CYSTOSTOP SR?

Вземете CYSTOSTOP SR възможно най-рано, още при първите признаци от неговата необходимост.
CYSTOSTOP SR трябва да се приема поне 1 час преди или след хранене.

СХЕМА НА ПРИЕМ:

5 последователни дни - 3 пъти х 2 таблетки

Таблетката на CYSTOSTOP SR трябва да се приема цяла, с чаша вода. Да не се чупи или дъвче.

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте CYSTOSTOP SR в оригиналната му опаковка при температура до 25°С на сухо място без пряк достъп на слънчева светлина, недостъпно за деца. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.