Cystostop Rapid

<< НАЗАД КЪМ ОБЩАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА CYSTOSTOP (ЦИСТОСТОП)


КАКВО Е CYSTOSTOP RAPID

CYSTOSTOP RAPID (ЦИСТОСТОП РАПИД) е съвременен препарат, който оказва бърз благоприятен ефект върху здравето на пикочните пътища (пикочен мехур, пикочен канал, уретери) и бъбреците.

СЪСТАВ

Всяка таблетка CYSTOSTOP RAPID съдържа:

  • D-Маноза-1000 mg;
  • Стандартизиран сух екстракт от брезови листа-50 mg;
  • Стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка-50 mg;

BetaVacTM-Патентована комбинация от 3,5,7,3',4'-пента-хидрокси-флавон, 3,7,3',4'-тетра-хидрокси-флавон и епикатехин-(4β→6)- епикатехин -(4β→8, 2β→O→7)- епикатехин.
Другите съставки на таблетката са калциев фосфат, царевично нишесте, коповидон, повидон и магнезиев стеарат.
CYSTOSTOP RAPID е хранителна добавка.

КАК ДЕЙСТВА CYSTOSTOP RAPID И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

CYSTOSTOP RAPID оказва благоприятен ефект върху здравето на пикочните пътища и бъбреците, като поддържа урината в нейните физиологични нива на чистота от бактерии.

D-манозата в състава на CYSTOSTOP RAPID се излъчва напълно в урината до 90 минути след прием на препарата. Там тя  оказва своя благоприятен ефект, като подпомага изчистването на пикочните пътища с акта на уринирането. Действието на D-манозата е доста краткотрайно, защото се елиминира много бързо от организма. Два часа след прием на CYSTOSTOP RAPID в организма остават едва 10% от приетата D-маноза, затова за максимален ефект е необходимо препаратът да се приема на всеки 2-3 часа.

Проантоцианидините в състава на CYSTOSTOP RAPID също се излъчват в урината, където подпомагат благоприятното действие на D-манозата. Двете съставки взаимно усилват действието си и ефектът от тяхното съвместно приложение е значително по-добър от самостоятелното им използване.

Другите актвни съставки на препарата подкрепят действието на D-манозата и проантоцианидините, като подпомагат естественото образуване на урина и изчистването на пикочните пътища с акта на уриниране.

Ефектът на CYSTOSTOP RAPID е много бърз и се усеща още в първите часове след приемането на препарата.

CYSTOSTOP RAPID е особено ефикасен при жени с чести полови контакти, в резултат на които е възможно да настъпи замърсяване на пикочните пътища с клетки и вещества от кожата и влагалището.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА CYSTOSTOP RAPID

Не вземайте CYSTOSTOP ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката.

Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА CYSTOSTOP RAPID

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане за продължителен период от време. Подходящ е и за деца над 3 годишна възраст, като дозата се определя от лекуващия лекар според теглото на детето. Липсват противопоказания за приложение на CYSTOSTOP RAPID.
В препоръчаните дози, CYSTOSTOP RAPID не взаимодейства с лекарства и храни.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА CYSTOSTOP RAPID

Вземете CYSTOSTOP RAPID още при първите признаци от неговата необходимост.
През първите два дни CYSTOSTOP RAPID се приема на всеки 2-3 часа по 2 таблетки или общо 6 приема по 2 таблетки на ден.
На третия ден CYSTOSTOP RAPID се приема в доза 3 пъти по 2 таблетки.

Ден I - 6 пъти х 2 таблетки
Ден II - 6 пъти х 2 таблетки
Ден III - 3 пъти х 2 таблетки

Когато приемате препарата във връзка с чести полови контакти, вземете 2 таблетки CYSTOSTOP RAPID половин до един час преди акта. Опитайте се да уринирате непосредствено след края на контакта.

Дозировка при деца от 3 до 6 години:

Ден I - 6 пъти по по половин таблетка на всеки 2-3 часа
Ден II - 6 пъти по половин таблетка на всеки 2-3 часа
Ден III - 3 пъти по половин таблетка

Дозировка при деца от 6 до 12 години:

Ден I - 6 пъти по 1 таблетка на всеки 2-3 часа
Ден II - 6 пъти по 1 таблетка на всеки 2-3 часа
Ден III - 3 пъти по 1 таблетка

*Таблетките могат да бъдат стривани и приемани под формата на прах.

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте CYSTOSTOP RAPID в оригиналната му опаковка при температура от 15 до 25°С на сухо място без пряк достъп на слънчева светлина, недостъпно за деца. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.