Aviron Rapid

КАКВО Е AVIRON RAPID И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

AVIRON RAPID (АВИРОН РАПИД) е препарат, предназначен за хора с начални симптоми на ентеровирусни инфекции, като температура, втрисане, стомашно-чревни болки, разстройство.

СЪСТАВ:

Всяка таблетка AVIRON RAPID съдържа 3 клинично доказани съставки с натурален произход:

 • Апогентм - 100 mg
 • Андрографолид - 10 mg
 • Хумусна киселина - 250 mg
   

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЕНТЕРОВИРУСНИТЕ ИНФЕКЦИИ?

Ентеровирусните инфекции са силно заразни заболявания. Причиняват се от над 100 различни вируса, засягащи стомашно-чревния тракт. Имат изразена сезонност и се проявяват най-често през лятото.

Този тип вируси се размножават главно в тънките черва, затова инфекцията протича с разстройство и обезводняване, а понякога със стомашно-чревни болки, втрисане, повишаване на температурата, гадене и повръщане.

Ентеровирусните инфекции се предават изключително лесно. Заразяването става по въздушно-капков път и през устата, най-често със заразена храна, вода или мръсни ръце. Нелекувани адекватно, могат да доведат до редица усложнения, като остра диария, силна дехидратация и изтощение на организма, както и други състояния, налагащи болничен престой.

Най-податливи към разболяване са децата, възрастните и хората с отслабена имунна система.

КАК СЕ ЛЕКУВАТ ЕНТЕРОВИРУСНИТЕ ИНФЕКЦИИ?

 

Антибиотиците са безполезни срещу вирусни заболявания като ентеровирусните инфекции.

Най-добрият начин за лечение на ентеровирусни инфекции е използването на средства, които едновременно унищожават вирусите, спират тяхното навлизане и размножаване в организма, и стимулират имунната система. В резултат на това, ентеровирусната инфекция се пресича още в самото начало, предотвратява се разболяването, симптомите траят по-кратко време, а излекуването е значително по-бързо.

От друга страна, засилването на имунната система по време на ентеровирусна инфекция също има значение в борбата с вирусите, тъй като осигурява на организма допълнителни средства за да се справи с вирусите.

 

КАК ДЕЙСТВА AVIRON RAPID?

AVIRON RAPID активно унищожава ентеровирусите, посредством 3 механизма на действие:

 1. AVIRON RAPID възпрепятства навлизането на ентеровирусите в организма, като блокира прикрепването им за клетките на стомашно-чревния тракт.
 2. AVIRON RAPID спира размножаването на ентеровирусите, които са успели да нахлуят в организма, като блокира механизмите, по които се размножават. Това води до бързо намаляване на симптомите и пресичане на инфекцията.
 3. AVIRON RAPID стимулира имунната система. Когато имунната система е своевременно подсилена и активирана, тя много бързо разпознава, атакува и унищожава вирусите. Така организмът се справя успешно с ентеровирусната инфекция.
   

КАКВО ПОСТИГАМЕ С AVIRON RAPID?

АVIRON RAPID:
 • AVIRON RAPID унищожава ентеровирусите и спира инфекцията.
 • AVIRON RAPID бързо облекчава симптомите на ентеровирусна инфекция.
 • AVIRON RAPID намалява продължителността на заболяването
 • AVIRON RAPID ефективно предпазва от усложнения при ентеровирусни инфекции.
   

КОГА И КАК СЕ ПРИЕМА AVIRON RAPID?

Препоръчва се приемът на AVIRON RAPID да започне веднага след първите симптоми на ентеровирусна инфекция или след контакт с хора, болни от ентеровирусно заболяване, които могат да ни заразят.

СХЕМА НА ПРИЕМ:

     
ИНДИКАЦИЯ
  
    ВЪЗРАСТНИ И
ДЕЦА НАД 12 ГОДИНИ
    ДЕЦА
ПОД 12 ГОДИНИ

 
 

♦ Ентеровирусни инфекции

♦ Контакт с хора, болни от
   ентеровирусни инфекции

   

Ден I   - 3 пъти х 2 таблетки
Ден II  - 3 пъти х 2 таблетки
Ден III - 3 пъти х 1 таблетка
Ден IV - 3 пъти х 1 таблетка
Ден V  - 2 пъти х 1 таблетка

    6 поредни дни:
3 пъти х 1 таблетка

7-ми ден:
2 пъти х 1 таблетка
 

Ако се наложи през първия ден да започнете приема на AVIRON RAPID следобед или по-късно вечерта, спазете препоръчаната дневна доза от 6 таблетки, като вземете 2 пъти по 3 таблетки или 6 таблетки наведнъж. Съответно при деца под 12 години- 3 таблетки наведнъж.

AVIRON RAPID не трябва да се използва вместо лекарство срещу диария.
 

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА AVIRON RAPID?

Не вземайте AVIRON RAPID ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват: обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако забележите някой от тези симптоми.
 

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА AVIRON RAPID?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

AVIRON RAPID може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

AVIRON RAPID е безопасен за приложение и позволява употреба от всички възрастови групи.