Aviron Kids

КАКВО Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕМ ЗА ГРИПА И ОСТРИТЕ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ?

Грипът е вирусно заболяване на дихателните пътища. Грипните вируси са три типа: А, B и С. Те причиняват остра инфекция на гърлото, носа, бронхите, белите дробове. Боледуване от грип се наблюдава всяка година, преди всичко през късна есен и в началото на зимата и обхваща едновременно много хора от различни възрастови групи. Епидемии от грип се наблюдават

по-често през зимния сезон. Тогава хората прекарват повече време в затворени помещения, където по-лесно влизат в контакт с други хора.

Острите вирусни инфекции (ОВИ) се предизвикват от над 200 различни вируса, които засягат дихателната система. Характеризират се с по-леко преминаване на болестното състояние в сравнение с грипа.

Грипът и ОВИ са силно заразни заболявания, които се предават лесно чрез кихане и кашляне, както и при допир със замърсени ръце или предмети на заразен човек. По време на зимните месеци организмът е по-възприемчив към този тип болести, тъй като студеното време преохлажда  лигавиците и тялото става лесна мишена за вирусите. Нелекувани адекватно, грипът и ОВИ могат да доведат до редица усложнения, като пневмония, менингит, проблеми със сърцето и др.

Най-податливи към разболяване от грип и ОВИ са децата, възрастните над 65 години, бременните жени, хората с отслабена имунна система, както и страдащите от хронични заболявания.

Антибиотиците са безполезни срещу вирусни заболявания като грипа и ОВИ, а ваксините имат само частичен успех в профилактиката на тези заболявания, тъй като вирусите са непредсказуеми и се променят непрекъснато.

Най-често използваните медикаменти за лечение на вирусни инфекции и грип са така наречените симптоматични средства, които повлияват самите симптоми, но нямат ефект върху причинителя на заболяването. Тук спадат всички температуропонижаващи, обезболяващи, противокашлични, антиалергични средства, продуктите за хрема.

Най-добрият начин за лечение на грип или друга вирусна инфекция е използването на етиологични средства, които едновременно унищожават вирусите и стимулират имунната система.

В резултат на това вирусната инфекция се пресича още в самото начало, симптомите траят

по-кратко време, а излекуването е значително по-бързо. Тези средства могат да се приемат заедно със симптоматичните медикаменти.

 

Колкото по-широкоспектърно е едно ефективно противовирусно средство, толкова е по-голям шансът за успешно справяне с вирусната инфекция, чийто причинител е неизвестен, каквито на практика са повечето болестни епизоди, от които страдаме през зимния сезон.

КАКВО Е AVIRON KIDS?

AVIRON KIDS e комбинация от 2 клинично доказани съставки c натурален произход и допълващо се действие, които подпомагат естествената защитна функция на организма, особено по време на сезонните предизвикателства на студеното време. Повлиява благоприятно здравето и функцията на респираторната система.

Гранулите AVIRON KIDS се използват за приготвяне на разтвор за пиене за деца. Има приятен вкус на ананас и портокал.

Съставки в препоръчваната дневна доза (15 ml):

•           Хумусна киселина – 750 mg

•           Патентован екстракт от Спирулина – 300 mg

Помощни вещества: пълнители – повидон, силициев диоксид, регулатор на киселинността – лимонена киселина, подсладители – сукралоза и ацесулфам К, ароматизанти.

AVIRON KIDS е хранителна добавка с подсладител.

 

КОГА И КАК СЕ ПРИЕМА AVIRON KIDS?

Приготвяне на разтвора за пиене:

Към гранулите в бутилката се добавя питейна вода до мерителната линия (представлява вдлъбнатина върху бутилката) и се разклаща добре до пълното им разтваряне.

Да се разклаща преди всяка употреба!

Опаковката съдържа мерителна спринцовка и мерителна чашка за улеснение при дозирането.

Препоръчва се приемът на AVIRON KIDS да започне при първите признаци за неговата необходимост по следната схема.

СХЕМА НА ПРИЕМ:

ДЕЦА ОТ 0 ДО 5 ГОДИНИ:

7 последователни дни:

3 пъти x 5 мл дневно

Ако се наложи през първия ден детето да започне приема на AVIRON KIDS следобед или по-късно вечерта, спазете препоръчаната дневна доза от 15 ml разтвор, като дадете 3 пъти по 5 ml през равни интервали във времето до края на деня.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА AVIRON KIDS?

Не давайте AVIRON KIDS на Вашето дете, ако някога е получавало алергична реакция към някоя от съставките на продукта. При признаци на алергична реакция, приемът на AVIRON KIDS трябва да се прекрати.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА AVIRON KIDS?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

AVIRON KIDS може да бъде приеман както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с Вашия лекар.

Приемът на AVIRON KIDS може да промени оцветяването на изпражненията в тъмно до черно, заради черния цвят на хумусната киселина.

 

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте AVIRON KIDS в оригиналната му опаковка при температура до 25°С, на сухо място, без пряк достъп на слънчева светлина и недостъпно за малки деца.

Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Приготвеният перорален разтвор AVIRON KIDS трябва да се съхранява в хладилник и да се употребява не по-късно от 7 дни!